BENVINGUTS AL MEU RACÓ DE PENSAR. PASSEU, FEU-LO TAMBÉ EL VOSTRE !!

"Cal protestar fins i tot quan no serveix de res" (Manuel de Pedrolo)

"El pitjor càstig per a aquells a qui no interessa la política, és el de ser governats per aquells a qui sí els hi interessa." (Arnold Toynbee)

divendres, 24 de juliol del 2009

En suport als 8 de Reus (1)

Aquesta és una carta al director que vaig enviar al Diari de Tarragona, al Punt, i a la revista El Temps, denunciant la reacció de l'alcalde i el regidor de seguretat de l'ajuntament de Reus, en relació a l'intent d'un grup de nois de defensar l'edifici de la Sedera de Reus per a finalitats socials i culturals a l'abast de tota la ciutadania de Reus, enlloc de per a la construcció de blocs de pisos, ni que fossin de protecció oficial. La seva reivindicació era, i és, que hi ha molts pisos buits a Reus que podrien ser forçats a ser habitats, abans de seguir construint més blocs a altres parts de la ciutat.

Malauradament, sembla que els seus interesos no eran 100% tampoc els mateixos que els d'alguns veïns del barri, tot i que així ho semblés en un principi.

Aquest és un video dels fets a l'ajuntament:


I aquesta és la carta enviada a la premsa: 


"POLITICS DE REUS: QUIN JOVENT VOLEU?
A raó dels esdeveniments en el ple de l’Ajuntament de Reus del passat divendres dia 24 sobre el futur del vell edifici de la Sedera, amb la proposta de construir més blocs en aquell terreny, i de l’actuació i crítiques del govern de l’Ajuntament vers el col·lectiu dels Maulets, m’entristeix veure com els nostres dirigents (o són ‘representants’?) carreguen contra una colla de joves ‘armats’ amb una pancarta, que volen reivindicar, d’una manera encertada o no, però pacífica, la seva oposició al resultat de la votació sobre la Sedera i la necessitat o no de construir més edificis a la ciutat de Reus.
Governants, Representants: carregueu amb la força de la guàrdia urbana i amb la por de la denúncia judicial. A ells els fa por, segur; al cap i a la fi són xiquets, amb molta empenta però que temen pel seu futur. I ells no tenen advocats que els defensin pagats per tots els ciutadans, tant si estem d’acord amb aquesta vostra actuació com si no. Es clar que els fa por! Però… Què us fa por a vosaltres? Per què carregueu així contra ells? Quin jovent voleu? Estem tan cofois de veure ‘el nostre jovent’ com s’implica amb la ciutat: els castells, els correfocs, els balls tradicionals… I que dir de l’èxit de les barraques? Ah! però resulta que alguns nois i noies que estudien i/o treballen, a més a més dediquen hores i maldecaps a pensar en com volen el seu futur i com contribuir al de la seva ciutat. Hi volen participar i ser escoltats. Es això el que us fa por? Preferiu el jovent de garrafó i de discoteca? Jo em sento orgullós d’aquest jovent. Tinguin o no tinguin raó en les seves reivindicacions. Tampoc vosaltres la teniu tota: per això hi ha qui us vota i qui no. De quina ciutadania esteu orgullosos vosaltres?

Anton Granell
Reus"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada